Winkelwagen Geen producten
Een brandende kaars is een levend licht en heeft aandacht en verzorging nodig. Laat kaarsen in verband met de veiligheid niet zonder toezicht branden en zet ze niet te dicht bij elkaar. Laat kinderen en dieren niet alleen in een ruimte waar een kaars brandt.

- Let op dat er geen brandbare materialen in de buurt zijn.
- Vermijdt tocht; kaarsen gaan daardoor roeten of druipen en branden onregelmatig of scheef af.
- Als een kaars scheef afbrandt kunt u de brandende lont voorzichtig opzij buigen.
- om mooi en gelijkmatig op te branden is het (vooral bij dikkere kaarsen) belangrijk dat iedere keer de hele oppervlakte vloeibaar is, laat de kaars daarom lang genoeg branden.
- Een te hoge rand (rondom het lont) kan ervoor zorgen dat de kaars minder mooi gaat branden. De rand kan dan het beste als de kaars net uit is en de bijenwas nog een beetje warm aanvoelt worden afgesneden.
- De ideale lengte voor een lont is circa 1 cm. Een langere lont kan gaan roeten; als het nodig is kort de lont dan in met een schaar.
- Plaats de kaars niet in de felle zon of bij een warmtebron zoals een kachel.
- Om de kaars te doven kunt u de lont in de vloeibare was van de brandende kaars dopen en hem daarna weer recht zetten; dit voorkomt het nasmeulen bij het uitgaan van de kaars en hij is gemakkelijker weer aan te steken.

Bij bijenwaskaarsen kan na verloop van tijd en bij lagere temperaturen een witte uitslag ontstaan op het kaarsoppervlak. Dit is een natuurlijk proces dat in feite de echtheid van de bijenwas onderstreept. De witte uitslag kan gemakkelijk verwijderd worden met een zachte doek.

Heeft u nog vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op via info@bijenwaskaars.nl of via de contactgegevens op onze website.

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop software webshop
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.